• Týždeň v MŠ

          • Tretí septembrový týždeň sme v MŠ začali témou “JA a moja rodina”. Spoločne sme diskutovali o rodinných príslušníkoch. Oboznamovali sme sa s farbami, geometrickými tvarmi, rôznymi tvorivými aktivitami. Vonku sme obkreslovali tieň kamarárovej postavy, vyskladávali sme geometrické tvary nazbieraným prírodným materiálom. 
            Dúfame, že nám 🍁počasie dopraje čo najviac takýchto farebných jesenných dní🍂🍁🍄🌞

          • Biela pastelka 2023

          • Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska organizuje dňa 22. septembra 2023 (piatok) verejnú zbierku Biela pastelka, do ktorej sa opäť zapojí aj naša škola.

            Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.

            Aj vďaka vašej pomoci Biela pastelka zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii.

            Za finančnú podporu ďakujeme.

          • Tím pre rozvoj školy

          • Práca Tímu pre rozvoj školy počas minulého školského roka 2022/2023 spočívala najmä v bilancovaní a hodnotení výsledkov napĺňania akčného plánu, a následnou realizáciou a dokončovaním ešte realizovaných inovácií, zmien a podporovaním zabehnutých krokov. Prvotný akčný plán bol plánovaný na obdobie september 2020 – august 2023. Vyhodnocovanie sa uskutočňovalo najmä formou zbierania spätnej väzby k spokojnosti s aplikáciou a realizáciou konkrétnych bodov formulovaných v akčnom pláne z tohto obdobia.

            V nasledujúcom školskom roku 2023/2024 nás čaká formovanie nového akčného plánu pre obdobie september 2024 – august 2027. Počas tohto školského roka máme v pláne opäť zbieranie názorov, podnetov od všetkých, ktorých sa život školy týka a ich následné zapracovanie a realizovanie podľa našich možností, skúseností a zručností.

          • CELOŠKOLSKÉ RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          • Vážení rodičia,

            srdečne Vás pozývame na celoškolské rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 27. 09. 2023 o 16: 00 hod. v jedálni základnej školy.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami.

          • OČAP na 2. stupni

          • Dňa 8.9. sa celý druhý stupeň, to znamená približne 90 žiakov, spolu so svojimi triednymi učiteľmi, ďalšími učiteľmi, asistentmi a školskou psychologičkou vybrali absolvovať OČAP. Vo štvrtok prebehla teoretická príprava, v piatok žiakov čakala aplikácia poznatkov v praxi.

                        Piatkový deň začal pán učiteľ Klonga, ktorý žiakov privítal, vysvetlil im priebeh dňa. Taktiež im ozrejmil, čo ich čaká, aké úlohy budú plniť. Po príhovore bolo všetkým jasné, že OČAP sa bude niesť v duchu súťaže. Následne sme sa všetci vybrali na Kalište, kde sme po krátkej prestávke na občerstvenie absolvovali súťaž, pri ktorej si všetci žiaci overili svoje nadobudnuté vedomosti.

                        Po súťaži nás čakala cesta späť, počas ktorej sme sa zastavili na ihrisku, oddýchnuť si i občerstviť sa. Na školskom dvore prebehlo záverečné slovo pána učiteľa a celkový záver dňa – vyhodnotenie.  Piate miesto obsadili piataci, štvrté miesto šiestaci, na treťom mieste skončili deviataci, druhé miesto patrilo ôsmakom a výherné prvé miesto patrilo siedmakom. Celý deň sme si užili, strávili ho na čerstvom vzduchu – v prírode.

            OČAPU trikrát HURÁ ..................... HURÁ, HURÁ, HURÁÁÁ 😊 

          • Informačný Dopravný Systém BBSK

          • DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE – OD 1.1.2024 ZMENA V DOPRAVNÝCH KARTÁCH

             

            V súvislosti s pripravovanými zmenami v prímestskej autobusovej doprave v BBSK budeme od 1.1.2024 cestovať po novom.

             

            POZOR NA TO, AKOU ČIASTKOU SI DOBIJETE KREDIT NA DOPRAVNÝCH KARTÁCH.


            Súčasné dopravné karty budú platné do 31. 12. 2023, a preto vám odporúčame redukovať kredit k 31. 12. 2023 čo najviac.
            V závere roka budete mať dostatok času na preregistráciu súčasných dopravných kariet.

            PRAVIDELNE VÁS BUDEME INFORMOVAŤ.

            O všetkých zmenách Vás budeme pravidelne informovať na sociálnych sieťach a prostredníctvom web stránky idsbbsk.sk.


            Sledujte nás na:

            Facebooku:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100093241496709

            Instagrame: https://www.instagram.com/idsbbsk/


            Ďakujeme za porozumenie.

            Tím Organizátora IDS BBSK, a.s.

          • 📌Začína sa škola!📌

          •  

            O pár dní sa začne nový školský rok 2023/2024. Do školských lavíc zasadne v základnej škole celkovo 180 žiakov, z toho 31 prváčikov a do materskej školy nám nastúpi 40 škôlkarov. Máme za sebou školské prázdniny, pekné slnečné leto plné zážitkov, oddychu a milých spomienok. Mnohí z nich dokážeme čerpať energiu a silu na nasledujúce desaťmesačné obdobie, ktoré nás čaká.

            Škola je ako vždy o tomto čase pripravená na to, aby privítala svojich školákov. Na všetkých žiakov sa tešia ich učitelia a taktiež všetci prevádzkoví zamestnanci, ktorí sa postarali o prípravu školy na nastupujúci začiatok školského roka a čistotu všetkých priestorov.

            Zvlášť sa tešíme na deviatakov, pre ktorých bude tento školský rok posledný v škole a osobitne vítame medzi nami prváčikov, pre ktorých bude tento školský rok prvý v ich nasledujúcom školskom živote.

            V škole sa stretneme 4. septembra 2023 (v pondelok) o 8.00 hod. na školskom dvore. V prípade nepriaznivého počasia v školskej jedálni. Žiaci budú končiť o 9:00 hod. Môžete ich počkať pred školou.

            V utorok, 5. septembra 2023 (vyučovanie už začína o 7:30 hod.) Žiaci dostanú od triednych učiteľov organizačné pokyny do nového školského roka. V tento deň nie je potrebné priniesť si školské pomôcky – potrebná je len taška, zápisník a pero. Po skončení vyučovania prihlásení žiaci idú na obed a pre všetkých prihlásených žiakov pokračuje od tohto dňa (05.09.2023) svojou činnosťou aj školský klub detí. ŠKD končí o 16:00 hod.

            Žiaci 1. - 4. ročníka končia v utorok (05.09.2023) 4. vyučovacou hodinou o 11:20 hod. Potom je ŠKD.

            Žiaci 5. - 9. ročníka končia v utorok (05.09.2023) 5. vyučovacou hodinou o 12:15 hod.

            Školská jedáleň bude fungovať pre prihlásených žiakov od 05.09.2022 (utorok). Záujem o stravu je zisťovaný prostredníctvom edupage do 31.8.2023. Je možné sa prihlásiť na stravovanie aj v priebehu školského roka.

            Pre rodičov a deti materskej školy budú všetky potrebné informácie zaslané prostredníctvom mailu.

            Vedenie školy

          • Lúčime sa škôlka milá

          • Tento týždeň sme absolvovali rozlúčku s predškolákmi. Deti si pripravili program pre rodičov, v rámci ktorého bol zakomponovaný projekt triedenie odpadov a deti vyrobili nový papier z odpadového papiera. Po programe rodičia pripravili posedenie pre všetkých zúčastnených. 🎈🎊🎉🍰
            Vo štvrtok si pre nás pani učiteľka Anička pripravila posedenie u nich doma a upiekli nám skvelú a chutnú pizzu. Za čo jej veľmi pekne ďakujeme. 🍕❤️
            V piatok sme si vychutnali zmrzlinu u pani Ľubky Šaturovej Pod Lipou, ďakujeme. 🍨

          • Týždeň športu v ŠKD

          • Spoločná týždenná akcia všetkých troch oddelení.

            Cieľom pripravených aktivít bolo relaxovať pohybom, vnímať a reagovať na povely, prejaviť schopnosť spolupracovať v skupine a zdokonaľovať orientácie v priestore. Rozvíjali sme kompetencie Fair play, sociálne a komunikačné. Snažili sme sa, aby deti dodržiavali pravidlá hier a prejavili radosť z pohybu.

            Posledný deň ich všetkých čakala sladká odmena -  nanuk alebo zmrzlina v cukrárni POD LIPOU.

            Aktivity – Balónikový had, Šikovná papučka, Rýchle nohy, Rýchle prsty, Lopta v akcii, Heslo.  

          • Do regionálnych DEJ-OV

          • Na prelome mesiacov máj a jún sa v rámci projektu Do regionálnych DEJ-OV uskutočnila záverečná fáza projektu pod názvom Mesiac v regióne. Tímy žiakov a učiteľov zo zapojených škôl mali možnosť navzájom odohrať svoje vytvorené hry po obciach, kde ich základné školy pôsobia a spoznať tak bližšie ich regionálnu históriu, pamätníky a zaujímavosti. Pevne veríme, že vytvorené zážitkové outdoorové hry sa stanú pevnou súčasťou vyučovania humanitných predmetov na základných školách a pomôžu nájsť a ukázať cestu, ako preniesť vyučovanie von. V rámci projektu vzniklo v našom regióne 6 zážitkových outdoorových hier, ktoré sú dostupné aj pre širokú verejnosť a stačí k nim mobilný telefón a chuť bádať. Zároveň by sme sa chceli poďakovať zapojeným školám a najmä učiteľom, ktorí to nevzdali a dotiahli tvorbu hier, ktoré existujú.

            Zapojené školy: ZŠ J. Zemana Nová Baňa, ZŠ s MŠ Tekovská Breznica, ZŠ s MŠ Hronský Beňadik, ZŠ Andreja Kmeťa Žarnovica, ZŠ Hliník nad Hronom.

            Tento projekt bol realizovaný pod záštitou Komenského inštitútu.

          • Koncoročný výlet 7. a 8. ročník

          • Dňa 21. júna žiaci 7. a 8. ročníka absolvovali koncoročný výlet do Nitry, ktorý sa niesol v znamení turistického výstupu na Zobor. Svoj výstup sme začínali pri Špecializovanej nemocnici sv. Svorada. Výstup nebol náročný, počasie nám prialo a úspešne ho zvládli všetci žiaci. Odmenou bol pre žiakov následný rozchod v obchodnom centre Promenáda.