• Extrémizmus-prednáška

          • V stredu 15.5. sa žiaci 7., 8. a 9.ročníka zúčastnili prednášky s kpt. JUDr. Annou Holečkovou. Témou prednášky bol extrémizmus.  Pani policajta Holečková žiakom vysvetlila čo extrémizmus je, prečo je v spoločnosti problémom  a na príkladoch poukázala na extrémistické prejavy v spoločnosti.

          • Pochod na ŽUHRAČKU

          • Dňa 11.5. sa členovia krúžku Potulky prírodou zúčastnili turistického pochodu jarnou prírodou Štiavnickým pohorím. Cestou pozorovali rôzne živočíšstvo a rastlinstvo v tejto oblasti. Po dosiahnutí cieľa - Chaty na Žuhračke a malom občerstvení, si “dobili batérie” na cestu domov. Na Chate vo Chválení nás čakala voňajúca odmena v podobe kotlíkového guláša. Po osviežení a oddýchnutí sme sa síce unavení, ale spokojní pobrali domov.

          • Posledné kolo florbalovej ligy

          • Dnes sa naši žiaci zúčastnili posledného kola regionálnej žiackej florbalovej ligy, ktorá prebieha počas celého školského roka. Stretli už s dobre známymi družstvami v napínavých zápasoch, kde súperov poriadne potrápili a podali veľmi solídny športový výsledok, ktorý nám vyniesol výsledné piate miesto. Ďakujeme najmä našim deviatakom, pre ktorých to bola posledná liga v dresoch našej základnej školy. Hrdo nás reprezentovali a vždy si turnaj poriadne užili. Medaily aj diplomy prišiel odovzdať a športovcom pogratulovať aj pán primátor. Veľké ďakujeme za reprezentáciu a tešíme sa na ďalšie turnaje.

          • Kúzelná fyzika

          • Kúzelná fyzika je zábavno-vzdelávacie predstavenie pásma experimentov s fyzikálnou podstatou a často neočakávaným dejom (fyzikálne kúzla).Jednotlivé experimenty sú vyberané tak, aby zaujali divákov všetkých vekových kategórií. Dnes sa všetci žiaci našej školy zúčastnili tohto kúzelného predstavenia, ktorého mohli byť aj súčasťou. Veľmi sa im páčilo.

          • Náš výnimočný piatok

          • Žiaci druhého a štvrtého ročníka dňa 10. mája navštívili divadelné predstavenie Rozprávky cez telefón v Novom divadle v Nitre. Je to rozprávkový príbeh o tom, že svet je taký farebný a zaujímavý, ako si ho vytvoríme. Deti boli z predstavenia nadšené. Bolo plné radosti, veselosti a nečakaných zvratov. Krásny deň pokračoval obedom v McDonalde. Tam sa deti najedli a vyšantili. Unavení, ale maximálne spokojní sme sa vracali domov. Dnešný deň bol plný krásnych zážitkov a radosti. Ďakujeme všetkým deťom za vzorné správanie a pani učiteľkám za organizáciu.

          • Súťaž mladých záchranárov civilnej ochrany 2024

          • 7. mája 2024 sa po štyroch rokoch v priestoroch Plážového kúpaliska v Žiari nad Hronom konalo okresné kolo tradičnej súťaže mladých záchranárov CO. Spolu sa zúčastnilo 11 štvorčlenných družstiev z okresov Žarnovica, Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom a Zvolen. V silnej konkurencii našu školu zastupovali naši šikovní deviataci v zložení: Lukáš Koniar, Jakub Klonga, Viktória Kratmüllerová a Michaela Kožinová. Súťažili na 11 stanovištiach v rôznych disciplínach zo zdravotnej prípravy, civilnej ochrany, topografie, v streľbe zo vzduchovky a testovali svoje teoretické vedomosti. Viedli si naozaj vynikajúco. Za okres Žarnovica získali 2. miesto a spomedzi všetkých družstiev 5. miesto. Súťaž si naozaj užili a odniesli si veľmi pekné ceny. Touto cestou im srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy v období, keď sa pripravovali na prijímacie skúšky na stredné školy. Rovnako ďakujeme usporiadateľom za skvelú prípravu a tešíme sa na ďalší ročník. Mgr. Martina Medovičová

          • Prerušenie prevádzky materskej školy v čase letných prázdnin

          • Na základe rozhodnutia zriaďovateľa materskej školy - Obce Brehy – bude prevádzka  MŠ  p r e r u š e n á  od 15.7.2024 do 30.8.2024.

            Prevádzka materskej školy v čase letných prázdnin bude od 1.7.2024 do 12.7.2024.

            Nástup detí do MŠ bude 2.9.2024.

          • IQ olympiáda v našej škole

          • V mesiaci apríl sa okrem iných súťaží konalo aj školské kolo IQ olympiády. Súťaž prebieha online a dáva žiakom priestor porovnať si svoje logické uvažovanie s rovesníkmi z celého Slovenska. Tento rok sa do súťaže zapojilo celkovo 11 314 riešiteľov spomedzi žiakov 5. – 9. ročníka. V našom kraji bolo súťažiacich 801, z toho šiesti reprezentovali aj našu školu. Sme hrdí, že päť z nich sa dostalo medzi 75% najúspešnejších. Postup do regionálneho kola ušiel najlepšiemu z nich, Lukášovi Koniarovi z 9. triedy, len o pár bodov. Aj keď spolu s ďalším deviatakom Matúšom Maslanom už nebudú mať budúci rok možnosť reprezentovať našu školu, veríme, že mladší žiaci Šarlota Polc (5. trieda), Tomáš Mikuška (6. trieda), Dominik Volf (7. trieda), Rebecca Raffajová (5. trieda) sa zapoja opäť o rok s ešte lepším výkonom a možno sa k nim pridajú aj ďalší súťažiaci spomedzi našich žiakov.

            Ďakujeme za reprezentáciu. 

          • Výnimočný deň na McDonald's cup v Žarnovici!

          • S naším tímom, ktorý bol zložený z vybraných žiakov prvého stupňa sme bojovali v tvrdej konkurencií okolitých škôl na futbalovej súťaži Mc Donalds cup a aj keď sme sa umiestnili na 7. mieste, sme na seba hrdí. Atmosféra bola úžasná, a po skvelom športovom zážitku sme si vychutnali zaslúženú zmrzlinu. Tešíme sa na ďalšie podujatia.