• Január v ŠKD

          • V mesiaci január sme mali v ŠKD zaujímavé témy. Venovali sme sa tvorbe projektov o remeslách a profesiách, objavovali sme krásu v bežnom živote, pri práci sme využívali odpadový materiál. Výtvarne sme zobrazovali symboly Slovenska. Venovali sme pozornosť zimným športom. Svojimi prácami sme vyjadrovali svoj vzťah k národnej príslušnosti a hrdosť k našim brežským tradíciám.

          • Zimné pokusy v MŠ 

          • V pondelok sme začali s Vitamínkovom. Ochutnali sme mandarínku a z farebného papiera si ju deti aj vyrobili. 🍊🟠

            Deti pomenovali pokusy - kúzla. Tak počas týždňa sme skúšali ,,kúzla’’ zimné i nezimné. Vyskúšali sme zamraziť teplú i studenú vodu, rozpúšťali ľadové kocky farebnou vodou, deti skúšali pipetou urobiť farebné olejové bubliny do vody, farbili sme i sneh. Zapúšťali sme farbu do mokrého podkladu a z machule deti vytvorili obrázok, maľovali sme slanou vodou a pozorovali výsledok. 🧪🥼💧🌨️❄️🧊🎨🧑‍🎨

            V piatok si deti užili montessori deň, vyskúšali si zručnosti v rôznych aktivitách. Deň sme zakončili výrobou voňavého snehu a pozorovali sme aj erupciu vyrobenej sopky. 🌋😊

          • POĎAKOVANIE

          • Ďakujeme našej kolegynke Mgr. Táničke Chudánikovej, ktorá každý rok myslí na naše deti v ŠKD a na karneval nám do tomboly každý rok daruje perfektné ceny. Ďakujeme! Vychovávateľky ŠKD a deti.

          • OZNAM k zasielaniu rozhodnutí do elektronických schránok

          • V zmysle zákona č. 305/2013 Z.z. o elektronickej podobe výkonu verejnej moci a  o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon  o e-Governmente) Vám oznamujeme, že rozhodnutia vydané Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, v ktorých rozhodujeme podľa osobitných predpisov, vo veciach práv, právom chránených záujmov a povinností fyzických osôb alebo právnických osôb Vám budú zasielané do elektronickej schránky spôsobom doručenia do vlastných rúk.

            Rozhodnutia budú autorizované kvalifikovaným elektronickým podpisom vytvoreným s použitím mandátneho certifikátu a s pripojenou elektronickou časovou pečiatkou alebo kvalifikovanou elektronickou pečaťou s pripojenou elektronickou časovou pečiatkou.

            V prípade, že nemáte aktivovanú elektronickú schránku na doručovanie, rozhodnutia Vám budú doručené formou listinného rovnopisu, ktorého súčasťou bude doložka o autorizácii v zmysle Vyhlášky č. 85/2018 Z.z. Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o spôsobe vyhotovenia a náležitostiach listinného rovnopisu elektronického úradného dokumentu.

          • Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v škole darovaním 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v škole darovaním 2% z dane!

              Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%! 

              Dovoľte poďakovať sa Vám aj touto cestou za Vašu doterajšiu všestrannú podporu našej školy a jej aktivít. I vďaka Vášmu ústretovému postoju sa nám stále darí pripravovať pre našich žiakov kvalitné podmienky a prostredie na vzdelávanie, záujmovú činnosť a úspešnú prípravu do života. Vedenie školy, Rodičovská rada a dobrovoľníci  neustále hľadajú možnosti pomoci škole.

              Finančné prostriedky budú použité na:

               

              • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v našej základnej a materskej škole,
              • skvalitnenie vybavenia našej základnej a materskej školy.
            • Bližšie info a tlačivá: https://zsbrehy.edupage.org/percenta2/
          • Začiatok nového roka v MŠ

          • Prvý týždeň v roku nás privítala téma pani Zima kraľuje. Pondelok sme začali Vitamínkovom, deti si urobili banánovo-piškotové jednohubky. Pokračovali sme v téme a sledovali sme počasie počas celého týždňa, či nám pani zima nenadelí sneh. Z pozorovania sme usúdili, že prvý týždeň nám priniesol mráz a tak sme si vyrobili zimného škriatka, ktorý s nami pozoroval priebeh nášho týždňa. Počítali sme, tvorili, lepili, spoznávali tvary, skladali postupnosť a zmizíkovali atramentové čiapky. 🍌🧊❄️🌨️🧤🧣💨

            Druhý týždeň nám nadelil starostlivosť o zvieratá v zime. V pondelok, ako je už zvykom sme začali Vitamínkovom a vyskúšali sme odšťaviť pomaranč, z ktorého sme využili šupu na krmidlo pre vtáky. Nasledujúce dni sme sa venovali príprave semienkovej zmesi pre vtáčiky. Naplnili sme šupy z pomaranča, šišky ale aj kŕmidlá na našom dvore. 🍊🐦🐦‍⬛
            Tešíme sa na ďalší týždeň. 😍

          • Preventívne aktivity

          • Dňa 9.1. žiaci tretieho, štvrtého a piateho ročníka absolvovali preventívne programy pod vedením npor. JUDr. Anny Holečkovej z PZ Žiar nad Hronom. Témy programov boli Doprava v kocke pre 3. a 4. ročník a piataci sa zaoberali témou bezpečnosti na internete s názvom Nikdy nevieš kto sa pozerá.

          • Vstupenky na rodičovský ples

          • Milí rodičia, priatelia školy, 

            tí, ktorí ste si zarezervovali vstupenky na náš XXIV. RODIČOVSKÝ PLES si ich môžete prísť vyzdvihnúť každý deň v čase od 7:30 do 15:00 hod. v zástupcovni.

            V prípade potreby môžete volať na 0907 686 700,  045 6857325, prípadne písať na zsmsbrehy@gmail.com.

            Tešíme sa na Vás. :)

          • Projekt Epidémia krátkozrakosti

          • Epidémia krátkozrakosti - projekt realizovaný Očná optika - Emma Crystal Nová Baňa.

            07. 12. 2023 sa v našej škole zrealizoval projekt - screeningové zisťovanie očných porúch za účelom predchádzania epidémie krátkozrakosti. Keďže pre veľký záujem nebolo možné vyšetriť všetkých záujemcov, druhé kolo je 10.1.2024.Tento projekt je realizovaný sponzorsky.ĎAKUJEME!☺️