• Najkrajší deň v mojom živote

          • Najkrajší deň v mojom živote…. tak nazvali niektoré deti našu super Prespávačku v materskej škole. Užili sme si kopu zábavy. Bavili sme sa dlho do večera,hrali futbal,opekali,boli na ihrisku,pozreli sme si rieku Hron,schovávali sme po budove škôlky,pozorovali nočnú oblohu…boli ste skvelí predškoláci,ďakujeme aj my všetci v materskej škole,že sme tu boli s Vami. Nech sa Vám všetkých ďalej darí.

          • Majster Slovenska

          • S veľkou hrdosťou predstavujeme majstra Slovenska v karate Valterka Szalaya.Už aj v materskej škole rastú šikovné talenty….držíme päste v ďalších uspechoch.

          • Slávnostné ukončenie šk.roka 2021/2022

          • Slávnostné ukončenie školského roka sa uskutoční dňa 30.6.2022 o 8:00 hod. na školskom dvore. V prípade nepriaznivého počasia v jedálni. Po odovzdaní vysvedčení sa žiaci o 9:00 rozídu domov. ŠKD nie je v prevádzke. Materská škola je prevádzke.

          • Čítajme si 2022

          • Naša škola sa prvýkrát zapojila do podujatia Čítajme si. Počas týždňa od 20.6. do 24.6.2022 sa 110 našich detí zapojilo do čítania. Tešíme sa, že sme si mohli počas horúcich dní nielen prečítať rôzne knihy a príbehy spoločne, ale sme viedli diskusie k rôznym témam.

          • Týždeň športu v ŠKD

          • Téma 42. školského týždňa bola PRIPRAVIŤ SA, POZOR, ŠTART! Cieľom bolo zapojiť, čo najviac detí do športových súťaží. Rozviljať ich postreh, zručnosť, vytrvalosť a pohotovosť ako aj koordinovať pohyby a rýchle reakcie. Deti prejavili športového ducha a za svoje výkony, disciplínu a ohľaduplnosť k mladším spolužiakom boli odmenené.

          • Čo šepká les

          • Naši žiaci 5. Ročníka L. Maslenová, O. Brodziansky, B. Kureková sa zúčastnili 21.6. 2022 10. ročník súťaže ČO ŠEPKÁ LES.

            Táto súťaž už má dlhodobú tradíciu a naša škola bola pri jej zrode pred 10 rokmi. Súťaž bola v prekrásnom prostredí sv. Antona.

            Súťažili sme v desiatich disciplínach:

            • poznávanie plemien poľovných psov
            • poznávanie zvierat, vtákov a plazov
            • Stromy, listy a plody
            • Stopy zvierat
            • Počúvanie a určovanie zvukov zvierat, sadenie stromčekov, zhotovenie vtáčej búdky
            • Poznávanie Štiavnických vrchov.

            Deti dostali rôzne odmeny a poľovníci navarili výborný guláš. Tešíme sa na ďalší ročník súťaže.

          • Micro:bit pre všetkých

          • Pod týmto názvom sme sa s našim projektom uchádzali ešte koncom roka 2021 o grant na nákup micro:bitov a ich doplnkov. A teraz po niekoľkých mesiacoch a mnohých aktivitách a vyučovacích hodinách strávených programovaním micro:bitov sa naozaj s micro:bitmi zoznámili aj tí žiaci našej školy, ktorí si na hodiny informatiky ešte nejaký čas musia počkať.

            Do školy sme totiž pozvali predškolákov a pridali sa k nim aj naši prváci a druháci. Starší žiaci im pripravili na ukážku niektoré z hier a robotov, ktoré sami vytvorili a na ktorých pracovali na hodinách informatiky. Nechýbala medzi nimi micro:bitová kocka, na ktorej tí najmenší skúšali hádzať, ale aj porovnávať čísla či sčitovať ich. A musíme uznať, že im to išlo výborne! Horúci drôt zase preveril jemnú motoriku a sústredenosť našich najmenších. Záujem bol aj o micro:bitový kameň-papier-nožnice, no a veľkú pozornosť upútal tiež banánový klavír - viacerí boli prekvapení, že aj banán dokáže "hrať". 

            Okrem samotných micro:bitov sme sa ale našim najmladším spolužiakom pochválili aj s našimi Ring:bit autíčkami, ktorým sme naprogramovali diaľkové ovládania. Tí odvážnejší dokonca skúšali sami nakresliť dráhu pre autíčko, ktoré sa po nej následne pohybovalo. Okrem autíčok sa dal diaľkovým ovládať aj tank a traktor - oba vyrobené zo známej stavebnice LEGO. 

            Aj keď možno nešlo v tomto prípade o rovesnícke vyučovanie v tom pravom slova zmysle, ďakujem žiačkam a žiakom piateho a siedmeho ročníka, ktorí svoje aktivity mladším spolužiakom predstavili, trpezlivo a opakovane vysvetľovali, ako fungujú a cez prestávky sledovali stav batérií a vykonávali "technické revízie", aby bolo opäť všetko pripravené pre ďalšiu skupinu. To že sa mladším kamarátom páčilo, dokazuje aj ich spätná väzba - obrázky, na ktorých kreslili pre nich najzaujímavejšiu aktivitu. Najčastejšie sa na obrázkoch objavoval banánový klavír, horúci drôt a autíčka na ovládanie.

            Pri príležitosti návštevy školy si predškoláci okrem micro:bitov vyskúšali aj našu interaktívnu podlahu. Veríme, že sa im u nás páčilo a že od septembra sa k nám s radosťou pridajú ako hrdí žiaci prvého ročníka.

            Tento projekt sa mohol realizovať vďaka grantovej výzve ENTER Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis.

          • Z florbalovej ligy nesieme striebro

          • Doslova florbalovým uragánom možno nazvať posledné, finálové kolo florbalovej ligy O pohár primátora Novej Bane, v podaní našich chlapcov. Svojich súperov deklasovali nevídaným spôsobom a zabezpečili si konečné , veľmi pekné druhé miesto a strieborné medaily.

            Ale poďme po poriadku. Finálové kolo sa konalo dňa 21.6. /streda/ v telocvični v ZŠ Novej Bani. Začiatok mal slávnostný nádych, keď jednotlivé družstvá prišli na hraciu plochu v sprievode mažoretiek, ktoré úvodný ceremoniál spestrili aj pekným vystúpením. O dôležitosti finálového kola svedčil aj fakt, že na rozhodovanie bol pozvaný registrovaný rozhodca florbalu. A mohlo sa začať. V prvom našom zápase boli chalani namotivovaní, čo si odniesli chlapci z Veľkej Lehoty, keď sme ich porazili 9:2. V druhom zápase sme narazili na najväčšieho favorita turnaja, žiakov ZŠ Nová Baňa. V tomto zápase išlo pomerne o veľa, pretože v prípade nášho víťazstva sme ešte mohli zamiešať karty o celkového víťaza. No a naši chlapci urobili zo zápasu exhibíciu, keď najväčšiemu favoritovi nasúkali sedem gólov a zvíťazili 7:1. V poslednom zápase sme porazili chlapcov zo CZŠ Nová Baňa 8:1. Vo finálovom kle sme tak obsadili 1. miesto a v celkovom poradí sme skončili za ZŠ Nová Baňa na výbornom, druhom mieste, keď sme mali ešte šancu aj na zisk prvenstva, ale to by Nová Baňa musela prehrať s Veľkou Lehotou, čo sa na našu smolu nestalo. Takže pohár primátora putoval domácim chlapcom zo ZŠ Nová Baňa.

            Dnes si naši chlapci florbal užili, bavili sa hrou, výsledkom čoho boli skvelé akcie a krásne góly v sieti súperov.

            Pevne veríme, že podobné úspechy zažijeme aj v budúcom školskom roku.

            REPREZENTOVALI: D.Kološta, Š. Bedenský, S. Ďurkov, R. Mikuška, J. Kurek, J. Klonga, T. Brodziansky.

             

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, po dohode so zriaďovateľom, udeľuje riaditeľské voľno v základnej aj materskej škole na 17.06.2022(piatok) z dôvodu poruchy na obecnom  vodovode, v oboch zariadeniach nedokážeme zabezpečiť dostatok pitnej vody.

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedenie školy

          • Výnimočný deň

          • Centrum voľného času v Novej Bani tradične organizuje veľmi peknú súťaž o poskytovaní prvej pomoci ,,Malý záchranár “. Naše deti z materskej školy sa poctivo pripravovali a veru úsilie stalo za to! Umiestnili sa na krásnom 2.mieste. Srdečne blahoželáme Adamko,Taťka,Lariska,Lili a Valterko boli ste úžasní.

          • Včelobaly u šiestakov

          • Výrobu včelobalov zavŕšili naši šiestaci.

            Tento projekt sa uskutočňuje vďaka finančnej podpore Nadácie SPP. SPPravme To

          • Prvácky výlet 🙂

          • Dnešný slnečný deň sme strávili v peknej prírode na Moni HorskýRanč u p.Paludovej. Deti sa zahrali, kŕmili koníky, obdivovali mačky , vtáčiky a skákali na trampolíne. Potom sme si opiekli špekačky a pochutnali na výbornom chlebíku. Ďakujeme p.Paludovej a našej Zojke. Prvákov chválime, lebo boli zlatí a užívali si to.

          • ŠKOLA V PRÍRODE

          • Na prelome mesiacov máj a jún sa naši druháci, tretiaci a štvrtáci, vďaka svojim rodičom, zúčastnili školy v prírode v Trnavej Hore. V pondelok ráno sme sa rozlúčili s rodičmi a plní očakávania sa vydali na cestu. Našťastie ubehla rýchlo a my sme sa ocitli v krásnej prírode v Parku pod Borovicu pred našimi zrubmi KAPROM a PSTRUHOM. Ubytovali sme sa a hladní sme sa vybrali na obed. Očakávala nás veľmi milá pani kuchárka, ktorá po celý týždeň varila výýýborné jedlá. Poobede sme sa zoznámili s našimi animátorkami Karin, Nikou a Soňou, ktoré pre nás pripravili veľmi bohatý celotýždňový program, kopec tančekov, aktivít, súťaží. O naše odreté kolienka a zachrípnuté hrdielka sa staral zdravotník Lukáš, ktorému ďakujeme za celotýždňovú zdravotnú starostlivosť. A keďže sme boli v škole v prírode, ďakujeme aj pani učiteľkám Dadke, Vierke a Timke za dopoludňajšie vzdelávacie aktivity a samozrejme aj za to, že to všetko zvládli na jednotku. Šťastní, zdraví, unavení, (mnohí prvý krát odlúčení na dlhšie od rodičov ) sme sa vrátili späť do školy, kde nás túžobne očakávali naše maminy a ocinovia.

          • Microbity na informatike

          • V jeden z posledných pondelkov tohto školského roka sa naši siedmaci zmenili na konštruktérov. Počas 3 vyučovacích hodín pracovali na navrhnutí, konštruovaní a naprogramovaní stroja a vytvorení propagačného letáku. Pracovali so stavebnicami podobnými známemu Legu ale aj s Legom samotným. Vďaka doplnkovému modulu sme tak mohli aj programovateľné staršie Lego WeDo určené najmä pre mladších žiakov prepojiť s microbitmi a využiť väčšie množstvo funkcií v porovnaní s originálnym programovacím prostredím. Každá skupina nakoniec svoj stroj odprezentovala - a my sme videli v pohybe tank, hojdačku, "masážneho slimáka" či traktor s vlečkou. Niektoré modely by ešte potrebovali doladiť - či už po konštruktérskej alebo programátorskej stránke, no už teraz siedmaci ukázali, že sa dokážu popasovať aj s takýmito technickými výzvami.

            Materiál použitý na vyučovaní sme mohli zakúpiť vďaka grantovej výzve ENTER Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis.

          • Medzinárodná súťaž MATEMATICKÝ KLOKAN

          • Do súťaže sa na Slovensku v školskom roku 2021/2022 zapojilo 62 544 súťažiacich. Už tradične nechýbali medzi nimi ani naši výborní matematici. V silnej konkurencii zabojovalo 48 našich žiakov. Z nich 12 získalo DIPLOM ÚSPEŠNÉHO RIEŠITEĽA, lebo sa zaradili medzi 20% najúspešnejších v svojej kategórii.

            Gabko Kurek, Tomáško Luky, Gabko Šustek (2. ročník), Šarlotka Polc, Samko Plechlo (3. ročník), Samko Kilík (4. ročník), Dominik Volf, Šimon Žembery (5.ročník) ; Lukáš Koniar, Ján Kurek (7.ročník), Tomáš Gáfrik (8.ročník) a Lukáš Volentier ( 9.ročník)

            Ostatní dostali ÚČASTNÍCKY DIPLOM i malý darček: ceruzku a pero s logom súťaže. Našim dvom najlepším tretiakom sa ušli aj pekné tričká.

            Spomedzi súťažiacich, ktorí získali plný počet bodov, vyžrebovali jedného majiteľa smartfónu. Tu mali šancu aj naši dvaja skvelí tretiaci: Samko Plechlo a Šarlotka Polc. Ďalšie štyri smartfóny vyžrebovali z osudia, v ktorom boli všetci súťažiaci. Aj keď sa pri žrebovaní šťastie na nás neusmialo, aj tak sme radi, že na našu školu chodí toľko šikovných matematikárov.

            Blahoželáme a tešíme sa z ich skvelých výsledkov!

          • Projekt Slovenskô ako maľované

          • Po ďalšom týždni vás informujeme o našom umiestnení v súťaži o školskú techniku od spoločnosti LIDL.

            Ďakujeme, že nám stále posielate hlasy Katričky môžete nosiť aj do školy alebo na úrad.

            Veríme, že nás budete podporovať až do konca júna, kedy súťaž končí.

            Ďakujeme :)