• Poďakovanie :)

          • Veľmi pekne ďakujeme firme Boni Fructi, spol. s r.o. za zošity pre žiakov druhého stupňa s formátom A4 a aj grafikou obálky, ktorú pre nás spracovala slovenská ilustrátorka pani Petra Lukovicsová.

          • TÝŽDEŇ HIER A RADOSTI

          • Aj tento školský rok pri príležitosti Dňa detí sme mali v našej materskej škole Týždeň detskej radosti.Hneď prvý deň-pondelok, sme boli na ihrisku OŠK.Pani učiteĺka Veronika pripravila pre deti športové súťaže.Deti boli rozdelené do 4 skupín,pri súťaženi nám pomáhali dievčatá zo základnej školy,patrí im  veľká vďaka. V utorok vyzbrojení "dopravnými prostriedkami",sme pretekali pri materskej škole.Víťazmi boli všetci.V stredu sa konala veľkolepá  paráda,kedy sme slávnostne otvorili naše detské ihrisko,ktoré už konečne slúži tým,ktorí to najviac potrebujú a to DEŤOM.Vo štvrtok nás čakala turistická túra na Gupňu.Cestou sme sledovali rieku Hron,diaľnicu-nákladné,osobné autá,po Gupni deti pozorovali stromy,kvety.Cestou naspäť do materskej školy sme sa zastavii na zmrzlinu u tety Ľubky,každý si vybral podľa svojej chuti.Tete Ľubke ďakujeme.Posledný deň piatok,bol tajný deň a cieľ tajného dňa -ochutnávka a sledovanie prípravy a výroby pizze.Deti sa do cieľa dňa dostali pomocou idícií. Pizza veľmi chutila všetkým deťom a pochvala,že lepšiu pizzu ešte nejedli POTEŠILA.Na konci týždňa boli všetci ocenení medajlami. Veľké poďakovanie za celý týždeň patrí-deťom,p.uč.Adrike,Veronike,Kamilke,Anke,našej tete Milke, dievčatám zo školy,tete Ľubke Šaturovej,ujovi Milanovi Šalkovi.Deti mali počas celého týždňa kopu zážitkov,súťaženia, hier.Všetkým patri ešte raz ĎAKUJEME.

          • Atletika, florbal

          • V uplynulom týždni sa konali dve školské športové súťaže, ktorých sa zúčastnili aj žiaci našej školy. Konali sa Majstrovstvá okresu v atletickom štvorboji a prebehlo aj tretie kolo florbalovej ligy.

            ATLETIKA:

            Dňa 31.5.2022 prebehli na atletickom ihrisku pri ZŠ Žarnovica Majstrovstvá okresu v atletickom štvorboji aj za účasti našich žiakov. Po reorganizácii súťaže sa mohli pretekov zúčastniť len žiaci piateho až siedmeho ročníka, čo našu nomináciu značne sťažilo. Nakoniec našu školu reprezentovali dvaja chlapci a tri dievčatá. Všetci podali výkony na hranici svojich možností, bojovali z plných síl a v konkurencii približne štyridsiatich chlapcov a štyridsiatich dievčat sa vôbec nestratili. Pozitívne je, že viacerí sa môžu súťaže zúčastniť aj na budúci rok. Potešením boli hlavne výkony Lukáša Koniara, ktorý v skoku do diaľky obsadil nešťastné štvrté miesto výkonom 441 cm, keď za bronzovou medailou zaostal o 1 cm. V hode Nerf vortexom skončil siedmy výkonom 42 m. V silnej konkurencii žiakov z celého okresu je to veľmi pekný výkon.

            REPREZENTOVALI: L. Koniar, D. Volf, B. Janáková, T. Šmitalová, M. Kožinová

             

            FLORBAL:

            Ďalšia športová súťaž sa konala následne vo štvrtok 2.6.2022. Bolo to tretie kolo mestskej florbalovej ligy O pohár primátora Novej Bane. Znova sa stretli žiaci-florbalisti z piatich škôl, aby si po tretí krát zmerali svoje sily vo florbale. Naši chlapci podali v tomto kole výborný výkon vo všetkých zápasoch, hrali bojovný, pohľadný florbal s množtvom pekných akcii, s veľmi dobrou streľbou. Menšie chyby sa vyskytli v obrane, ktorú do posledného kola musíme zlepšiť, aby sme nedostávali zbytočné góly, ktoré by nás mohli pripraviť o dobrý výsledok. V treťom kole sa chlapci po troch víťazstvách a jednej prehre umiestnili na druhom mieste. Posledné kolo, ktoré je neplánované na 21.6. bude veľmi napínavé, keď o celkové prvenstvo budú bojovať až tri školy. Potešiteľné je, že minimálne bronzové medaily už máme isté, no chlapci sa chcú pobiť o čo najlepšie umiestnenie. Držte palce.

            Výsledky tretieho kola:

            ZŠ Brehy – ZŠ Žarnovica                                3:2

            ZŠ Brehy – ZŠ Veľká Lehota                          6:2

            ZŠ Brehy -  CZŠ Nová Baňa                            3:1

            ZŠ Brehy -   ZŠ Nová Baňa                              2:4

             

          • Projekt Slovenskô ako maľované 🙂

          • Po ďalšom týždni vás informujeme o našom umiestnení v súťaži o školskú techniku od spoločnosti LIDL.

            Ďakujeme, že nám stále posielate hlasy Katričky môžete nosiť aj do školy alebo na úrad.

            Veríme, že nás budete podporovať až do konca júna, kedy súťaž končí.

            Ďakujeme

          • Bronzový certifikát Skutočne zdravá škola

          • Ďakujeme za milú návštevu Hanky Kordošovej z tímu Skutočne zdravej školy za odovzdanie bronzového certifikátu. Veľmi sa tešíme a začíneme plniť kritéria na získanie strieborného certifikátu.

          • Enviroprojekt 2022

          • V rámci výzvy na podávanie žiadostí o financovanie rozvojového projektu environmentálnej výchovy a vzdelávania v základných a stredných školách ENVIROPROJEKT 2022 bolo Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR predložených spolu 264 projektov. Z podaných projektov komisia vybrala 27 projektov. Náš projekt "ĎAKUJEME ZA DÁŽĎ" bol úspešný a podporený sumou 2000,-  :) 

            V rámci tohto projektu chceme vybudovať dažďovú záhradu v areáli školy a využívať ju na outdoorové vyučovanie v environmentálnych témach.

            ĎAKUJEME

            Veľmi sa tešíme na realizáciu projektu.

             

          • DEŇ DETÍ

          • Dnes mali naši žiaci svoj veľký deň, a preto sme sa rozhodli spríjemniť im ho čo najviac, ako to len bolo možné.

            Po každodenných ranných komunitách sme sa vybrali na malé potulky našou dedinou. Na žiakov, rozdelených do šiestich skupín, čakalo po vyznačenej trase 50 stanovíšť, na ktorých museli žiaci vyriešiť úlohy zo SJL, MAT, ANJ, GEO, DEJ, FYZ, BIO a nezaostávali sme samozrejme ani v telesnej.

            Medzičasom sa v kultúrnom dome pripravovalo ďalšie prekvapenie v podobe divadelnej hry od Andreja Opáleného pod názvom „BABSKÁ BUNKA“, ktorú nám prišli zahrať žiačky zo ZŠ s MŠ Malá Lehota, pod vedením pani vychovávateľky Karin Tužinskej. Našim žiakom sa predstavenie natoľko páčilo, že si od mladých začínajúcich herečiek po predstavení pýtali dokonca autogramy. 

            Za perfektnú spoluprácu pri príprave aparatúry aj divadelnej scény srdečne ďakujeme obecnému úradu!

            Po skvelom kultúrnom zážitku sme sa spoločne presunuli na ihrisko. Chlapci si zahrali futbal a dievčatá si svoje sily zmerali vo volejbalovom zápase. Súboj bol o to zaujímavejší, že sa k nám pridali aj žiačky z Malej Lehoty, ktoré napokon zvíťazili.

            Bol to naozaj nádherný deň plný úžasných zážitkov. Ďakujeme!

          • SLÁVNOSŤ V MATERSKEJ ŠKOLE😍🥳

          • Dnešný Deň detí sme v materskej škole oslávili otvorením nášho detského ihriska. Slávnostnú stuhu prestrihla p.riaditeľka Belanová a p.zástupkyňa Škarbová.

            Táto veľká slávnosť by sa však nemohla v plnej paráde uskutočniť bez nezištnej pomoci p.Michala Šlavku,ktorý nám naše detské ihrisko vybudoval. Pri práci mu boli veľmi nápomocní Milan Búry-dedko nášho Adamka Šlavku,Karol Šlavka,Miro Benedek,Vilo Holub,Roman Seneši,Mišo Kováčik, Paťo Altperger. Patrí im veľké poďakovanie.

            Deti majú svoje ihrisko,na ktorom sa môžu hrať,športovať,tvoriť. Radosť detí nemala konca.

            Páni, patri vám veľká vďaka.

            Deti, kolektív MŠ s vedenie školy

          • Interaktívna podlaha Funtronic

          • V dnešný DEŇ DETÍ si niektorí žiaci mohli po prvýkrát vyskúšať našu novú interaktívnu podlahu Funtronic.

            Funtronic okrem iného rozvíja logické myslenie, postreh, pohyblivosť, trpezlivosť a vnímanie.

            Naši prváci si to dnes vyskúšali na svojej koži.