• Začína sa škola!

          • O pár dní sa začne nový školský rok 2022/2023. Do školských lavíc zasadne v základnej škole celkovo 165 žiakov, z toho 19 prváčikov a do materskej školy nám nastúpi 40 škôlkarov. Máme za sebou školské prázdniny, pekné slnečné leto plné zážitkov, oddychu a milých spomienok. Mnohí z nich dokážeme čerpať energiu a silu na nasledujúce desaťmesačné obdobie, ktoré nás čaká.

            Škola je ako vždy o tomto čase pripravená na to, aby privítala svojich školákov. Na všetkých žiakov sa tešia ich učitelia a taktiež všetci prevádzkoví zamestnanci, ktorí sa postarali o prípravu školy na nastupujúci začiatok školského roka a čistotu všetkých priestorov.

            Zvlášť sa tešíme na deviatakov, pre ktorých bude tento školský rok posledný v škole a osobitne vítame medzi nami prváčikov, pre ktorých bude tento školský rok prvý v ich nasledujúcom školskom živote.

            V škole sa stretneme 5. septembra 2022 (v pondelok) o 8.00 hod. na školskom dvore. V prípade nepriaznivého počasia v školskej jedálni. Je potrebné predložiť vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka - elektronicky alebo papierovou formou. https://www.minedu.sk/data/att/24230.pdf
            Žiaci budú končiť o 9:00 hod. Môžete ich počkať pred školou.

            V utorok, 6. septembra 2022 (vyučovanie už začína o 7:30 hod.) Žiaci dostanú od triednych učiteľov organizačné pokyny do nového školského roka. V tento deň nie je potrebné priniesť si školské pomôcky – potrebná je len taška, zápisník a pero. Po skončení vyučovania prihlásení žiaci idú na obed a pre všetkých prihlásených žiakov pokračuje od tohto dňa (06.09.2022) svojou činnosťou aj školský klub detí. ŠKD končí o 16:00 hod.

            Žiaci 1. - 4. ročníka končia v utorok (06.09.2022) 4. vyučovacou hodinou o 11:20 hod. Potom je ŠKD.

            Žiaci 5. - 9. ročníka končia v utorok (06.09.2022) 5. vyučovacou hodinou o 12:15 hod.

            Školská jedáleň bude fungovať pre prihlásených žiakov od 06.09.2022 (utorok). Záujem o stravu je zisťovaný prostredníctvom edupage do 31.8.2022. Je možné sa prihlásiť na stravovanie aj v priebehu školského roka.

            Pre rodičov a deti materskej školy budú všetky potrebné informácie zaslané prostredníctvom mailu.

            Vedenie školy

          • Odhlučnenie jedálne

          • Problémy s nadmerným hlukom v školskej jedálni je možné zmierniť úpravou akustických podmienok. Takúto realizáciu odhlučnenia jedálne sme v spolupráci so spoločnosťou Ecophon a Skutočne zdravou školou mohli počas letných prázdnin uskutočniť. Montážou vysoko absorpčných panelov sa znížilo vnímanie hladiny hluku minimálne o polovicu.

            Kultúra zdravého stravovania by mala byť okrem konzumácie čerstvých, chutných a zdravých potravín aj o tom, že si obed vychutnáme v kľude a peknom prostredí. P. Petraško zo spoločnosti Ecophon: „Našou spoločnou snahou je, aby školské jedálne boli miestom, kde deti chodia radi, lebo sa tam môžu v kľude zdravo a chutne naobedovať. A tiež, aby boli bezpečným a príjemným pracovným prostredím pre zamestnancov.“ 

            Veríme, že nám všetkým bude v takomto príjemnom prostredí ešte viac chutiť.

             Skutočne zdravá škola  Ecophon