• Technická olympiáda

          • Dňa 10.10. prebehlo v našej škole školské kolo technickej olympiády v kategórii A aj B.

            Úspešní riešitelia v kategórii A:  Tomáš Bokník, 8. A - postupuje do okresného kola

                                                                    Adam El Namnam, 8.A -  postupuje do okresného kola

                                                                   Ján Uškrt, 8.A

            Úspešní riešitelia v kategórii B : Samuel Kilík, 5. A - postupuje do okresného kola

                                                                   Dominik Volf, 6. A

             

            Srdečne blahoželáme!

                                                                                                 

          • Testovanie pohybových predpokladov žiakov ZŠ.⛹️‍♀️⛹️🤸‍♀️🤸‍♂️

          • V tomto týždni (4.10.- 7.10.) si žiaci prvého a tretieho ročníka siahli na dno svojich síl, pri testovaní pohybových predpokladov žiakov ZŠ.

            Cieľom testovania je identifikovať mieru športového talentu u detí mladšieho školského veku. Samotné testovanie sa uskutočnilo v priestoroch cvičebni ZŠ a školského dvora.

            Po organizačných prípravách sa do plnenia jednotlivých disciplín pustili ako prví žiaci prvého ročníka a po nich nasledovali tretiaci. Napätie, odhodlanosť, zvedavosť a nedočkavosť sa dala čítať z očí všetkých detí, pretože nevedeli, čo ich čaká a ako sa im bude dariť. Samotná realizácia testovania ukázala, že obavy boli zbytočné, pretože všetky deti preukázali enormnú snahu podať svoj najlepší výkon, čo sa im aj podarilo.

            Viaceré disciplíny boli fyzicky veľmi náročné, ako napr.: Vytrvalostný člnkový beh, Výdrž v zhybe, Vlajková naháňačka, Zostava s tyčou alebo trebárs Sed-ľah, ale všetci sa statočne s prekážkami popasovali.

            Niektorí preukázali svoj pohybový talent a dosiahli pozoruhodné výsledky, iní zasa upútali bojovnosťou a veľkým sebazaprením, čo je pozitívny poznatok do budúcna. Veľmi pekná bola aj vzájomná súdržnosť a pomoc medzi spolužiakmi, dokázali sa navzájom povzbudiť, čím vytvorili veľmi príjemnú a športovú atmosféru pri testovaní.

            O tom , že akcia sa nám vydarila a žiakom sa testovanie páčilo a brali ho veľmi vážne, svedčí aj spätná väzba od žiakov, keď takmer všetci vyjadrili veľkú spokojnosť s priebehom a o ich chuti športovať hovorí aj fakt, že vôbec nechceli ísť z telocvične do triedy a chceli aj ďalej pokračovať v pohybových aktivitách.

            Dúfame, že im toto nadšenie pre šport vydrží čo najdlhšie. My v škole budeme robiť pre to všetko, aby sa tak stalo. Všetci si zaslúžia za predvedené výkony, snahu a disciplínu veľkú pochvalu.

            Na záver by som chcel slová vďaky venovať aj všetkým pani učiteľkám, ktoré sa podieľali na testovaní, pretože ide o akciu organizačne náročnú a bez ich pomoci by testovanie nebolo možné zrealizovať v takom rozsahu a kvalite ako sa nám na našej škole podarilo.

            Roman Klonga

          • Dopravné ihrisko

          • Žiaci prvého stupňa boli v septembri a októbri na dopravnom ihrisku v Žiari nad Hronom .

            Tretiaci a štvrtáci mali horšie počasie, ale nakoniec vykuklo slniečko.

            Dnes boli prváci a druháci. Najskôr mali deti prednášku a potom si mohli všetko vyskúšať v praxi.

            Jazdili na bicykloch, kolobežkách a hrali na sa chodcov. Užili sme si krásny jesenný deň a veríme, že si deti veľa zapamätali o cestnej premávke a cyklistoch.

             

          • Biela Pastelka

          • Veľmi pekne ďakujeme všetkým žiakom a zamestnancom našej školy, ktorí prispeli na pomoc nevidiacim prostredníctvom verejnej zbierky Biela pastelka. Vyzbieralo sa 53,22 €.

          • Deviataci na technike

          • Na hodine techniky naši deviataci využili krásne slnečné počasie a pomohli navoziť do materskej školy piesok. Šikovníci naši :) Ďakujeme :)

          • Týždeň športu v MŠ

          • V rámci týždňa športu sme sa zapojili s našimi skôlkármi do spoločného súťaženia. Deti mali pripravené rôzne športové discipliny, kde ukázali, že majú chuť športovať a hýbať sa … 👭⚽️🥅🏐🥇

          • Poďakovanie

          • Ďakujeme rodičom za chutný, šťavnatý a zdravý olovrant- jablká, hrušky a sladučkú jablkovú šťavu. ŠKD

          • Čo nové v ŠKD?

          • Školský rok 2022/2023 priniesol zmenu v prevádzke ŠKD. Pre veľký záujem detí o pobyt bolo otvorené III.oddelenie. V tomto školskom roku bude klub navštevovať 71 detí mladšieho školského veku. ŠKD bude pracovať nasledovne: I.oddelenie- 26 detí, pani vychovávateľka Galbavá II.oddelenie- 26 detí, pani vychovávateľka Zigová III.oddelenie- 19 detí, pani vychovávateľka Mokrá. Priložené fotky svedčia o tom, že deti začali nový školský rok s chuťou a pracujú ako včeličky. Vychovávateľky ŠKD

          • Manipulácia-ako nás ovplyvňujú sosiálne siete

          • V utorok 27.9, sa naši žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili prednášky s názvom „Manipulácia, ako nás ovplyvňujú sociálne siete, ktorú prednášal Mgr. Michal Martinka. Jej témou boli hlavne vplyv reklám na ľudí a taktiež Hoaxy. Žiakov prednáška veľmi zaujímala, na koľko táto téma je im veľmi blízka. Dozvedeli sa mnohé informácie o tom, ako nás reklamy ovplyvňujú v bežnom živote.