• Štafetový beh – „O pohár starostu obce Brehy“

          •  

            Bojovnosť, odhodlanie, vytrvalosť, nadšenie, túžba po víťazstve...... To boli vlastnosti, ktoré chceli pretaviť v úspech súťažiace družstva v štafetovom behu „O pohár starostu obce Brehy“. Preteky sa po dlhej odmlke spôsobenej covidovým režimom, tradične konali dňa 1.6., keď si pripomíname sviatok detí- MDD. Krásne slnečné počasie štvrtkového sviatočného dopoludnia privítalo na ihrisku OŠK Brehy súťažné družstvá škôlkárov, žiakov I. stupňa a aj žiakov II. stupňa. Okrem nich na podujatí nechýbali ani početné skupiny fanúšikov z radov žiakov ZŠ a MŠ a ich pedagógovia. Zvlášť významná bola účasť osobností obce Brehy, pána starostu Miška Šlavku a riaditeľky ZŠ s MŠ Brehy PaedDr. Petry Belanovej, ktorí preteky svojim slávnostným príhovorom otvorili.

            No a potom už prišlo k napínavým súťažným zápoleniam, ktoré priniesli emóciu, radosť, krásne športové súboje. Všetci zúčastnení športovci išli svoje maximum a siahli si na dno síl, len aby dosiahli úspešný výsledok. Bola radosť sa pozerať na snahu všetkých súťažiacich. Niektorým to išlo veľmi hladko, niektorí museli viac zabojovať, prekonať sami seba, aby boli prospešní pre svoje družstvo. Tak ako to už v súťažiach chodí, nemôže zvíťaziť každý. Toto pravidlo však u nás veľmi neplatilo, lebo víťazmi boli všetci, ktorí sa pretekov aktívne zúčastnili. Avšak pre väčší náboj predsa len uvedieme víťazné družstvá v jednotlivých kategóriách.

            Na záver patrí poďakovanie všetkým pretekárom za krásny športový zážitok, OcÚ za ceny pre víťazov a rodičovskému združeniu za občerstvenie pre deti. Veríme, že takúto vydarenú akciu absolvujeme aj na budúci rok.

            Víťazi:

            Kategória MŠ: 1.miesto  - M. Rajnoha, A Šlavka

                                      2.miesto  - M. Mikyska, L. Kosec

                                      3.miesto  - R. Vančo , N. Briešková

            Kategória I. stupeň:

                                      1.miesto – T. Vlčko, S. Altpergerová, T. Vlčková, M. Michalcová

                                      2.miesto -  M. Karašinský , Val. Harazínová, M. Tužinský, S. Altperger

                                      3.miesto  -  G. Kurek, Van. Harazínová, M.Brodzianska, E.Kurek

             

            Kategória II.stupeň:

                                     1.miesto – T. Gáfrik, L.Štrbová, B.Janáková, M.Túri

                                     2.miesto -  M.Krajčovič, CH.Kozáková, V.Kratmullerová, J.Kurek

                                     3.miesto -  F.Kasan, M.Predmeská, T. Bokník, A. Drozdík

          • Lesu zdar!

          • Týmto pozdravom k nám zavítali dňa 30.5. pracovníci Lesov SR zo Žarnovice - Lukáš, Majka a Dáška. Pripravili si pre nás veľa poučného o raticovej zveri žijúcej u nás. Hovorené slovo bolo dopĺňané ukážkami parohov, kože zvierat, stopami, rohami, lebkami - možnosť vidieť rozdiel chrupu bylinožravca a mäsožravca. Samozrejme nechýbala stopa, koža medveďa a jazveca ako predstaviteľov nepravých zimných spáčov našich lesov. Z ríše šeliem to bol vlk dravý a rys ostrovid. Ani koža líšky, kuny skalnej a kuny lesnej nezostali bez povšimnutia. Všetkých nás upútala pevnosť diviačej kože. Zbierku uzavreli ukážky bažanta a sojky. Atmosféru lesa dopĺňali zvuky z vábničiek. V ďalšej časti nasledovali praktické aktivity v skupinách - puzzle lesných stromov, priraďovanie plodu a listu, stôp, točenie leso-kolesom. Aktivity boli natoľko zaujímavé, že sme ani nezbadali, že sa hráme aj učíme zároveň. Milo nás prekvapil a zároveň potešil darček - náramok, ktorý sme dostali na pamiatku. Ďakujeme