• Práca so žiakmi so ŠVVP alebo „Vývinové poruchy trochu inak“

          • Dňa 19.4. 2023 sme medzi nami privítali odborné zamestnankyne Centra poradenstva a prevencie v Žarnovici, špeciálnu pedagogičku Mgr. Máriu Škvarkovú a psychologičku      Mgr. Soňu Kolárovú. Pripravili si pre našich pedagogických  a odborných zamestnancov vzdelávanie na tému, ako pracovať so žiakmi so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Priblížili nám dopady najčastejších vývinových porúch na školské výkony žiakov, dokonca sme si ich mohli „zažiť“ a vyskúšať na vlastnej koži. Vzdelávanie tak zvýšilo nielen našu odbornosť pri práci so žiakmi, ale určite aj vnímavosť k potrebám žiakov. ĎAKUJEME.

          • Voda pre budúcnosť

          • Dňa 18. 4. sa uskutočnilo v 5.a 6.ročníku rovesnícke vyčovanie pod vedením žiakov Tomáša Mikušku a Deiny Čikovej, ktorí sa zúčastnili kurzu "Voda pre budúcnosť" vo vzdelávacom centre Zaježová. Žiaci si pripravili prezentáciu na tému voda - kde využili poznatky z kurzu a následne si zahrali so žiakmi vedomostný kvíz. Druhá časť patrila aktivite na školskom dvore - Vodné bingo. Aktivity dopadli na výbornú, žiaci boli aktívni, Tomi s Deinou zvládli rolu učiteľa. Na záver samozrejme nechýbala zdravá sladká odmena.

            Projekt Voda pre našu budúcnosť realizujeme v spolupráci s programom Zelená škola (CEEV Živica) s podporou značky Finish.

          • DEŇ NARCISOV 2023

          • V našej škole bude prebiehať vo štvrtok 20.4.2023 zbierka ku Dňu narcisov. Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine.

          • Exkurzia žiakov 8. ročníka

          • Dňa 14.4.2023 sa naši žiaci 8.ročníka zúčastnili exkurzie do firmy Nemak v Žiari nad Hronom. Firma sa zaoberá výrobou, distribúciou a exportom zlievarenských výrobkov vyrobených zo zliatin hliníka. Žiaci si mohli pozrieť celý proces výroby od tepelného spracovania cez impregnáciu odliatkov - výrobou hliníkových valcových hláv a automobilových komponentov. Žiakom sa exkurzia páčila.

          • 📌Hľadáme mentorov do RCPU📌

          • Otvárame výberové konanie do nového RCPU pre okres Banská Štiavnica, Žarnovica, Žiar nad Hronom.

            Obsadzujeme 7 mentorských miest.

            Koho hľadáme?

            Šikovného, inšpiratívneho a aktívneho pedagóga otvoreného inováciám, ktorý má potenciál formou mentoringu podporovať ostatných učiteľov.

            Ako a do kedy sa môžete prihlásiť?

            Prihláškou do výberového procesu je vyplnenie online dotazníka,

            priamo tu:

            https://docs.google.com/.../153JW49hA1LKH.../viewform...

            Prihlasovanie prebieha do 30.4.2023

            Pre bližšie info kontaktujte: PaedDr. Jana Šuchterová, 0905064812

          • Týždeň v MŠ

          • V MŠ sme aj tento týždeň pokračovali v Zeleninkove ochutnávaním kalerábu. Deti čistili, strúhali a pani učiteľky im urobili dobrý šalátik.

            Pre naše nové stromy v areáli MŠ sme boli v lese vyrobiť “stromostrážcu”, deti mu dali meno JAVORKO.

            Vyrobili sme si veľkonočné vajíčka a lúku plnú kuriatok a zajkov.

            Veľmi pekne ďakujeme Veronikinej starkej , pani Maria Micovcinová, za veľkonočnú dielničku. Pripravila pre deti krásne veľkonočné vajíčko s rôznymi zvieratkami.

            Dnes sme navštívili deti v ZŠ, kde sme sa zúčastnili ich tvorivých dielní.

            Ďakujeme a prajeme pokojné veľkonočné sviatky.

          • Naše tvorivé dielničky

          • Každoročne s blížiacou sa Veľkou nocou máme v našej škole tvorivé dielne pre žiakov 1.st. Žiaci si mohli vyskúšať maľovanie kraslíc voskom. Bolo to náročné, ale výborne to zvládli . Vyrábali zajačikov na paličke, slamke a lízatka. Deti pripravili aj pekné jarné košíčky a stojany na servítky z pediga. Ďakujeme našim hosťom,p.Drgoňovej,p.uč.Liptákovej,p.uč.Holej,p.Rajnohovej,p.Ďurtovi a p.Kormaňákovej za ukážky a prácu s našimi žiakmi. Výrobky určite potešili aj rodičov.

          • Krúžok Tvoríme pre radosť

          • Venovali sme sa prípravám na veľkú noc. Deti si vyrobili farebné veľkonočné vajíčka na zavesenie z papiera. Vyfarbovali, strihali a lepili veľkonočné kraslice

          • Do regionálnych DEJ-OV obce Brehy

          • Piataci dnes cez hodinu dejepisu absolvovali zážitkovú outdoroovú hru o našej obci, v rámci ktorej spoznali malé regionálne dejiny miesta, kam chodia do školy. Sami zhodnotili, že sa dozvedeli veľa nových informácií a zároveň absolvovali príjemnú prechádzku počas vyučovania.

            Zážitková hra je súčasťou projektu Do regoinálnych DEJ-OV, ktorý iniciuje spoluprácu školských parlamentov základných škôl v našom regióne za účelom zatraktívnenia predmetov dejepisu a občianskej výchovy.

          • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA

          • Dňa 24.3.2023 sa uskutočnilo školské kolo v kategórii D – TP.

            Úspešní riešitelia: Martin Túri (7.A) – postupuje do okresného kola, Bibiana Kureková (6.A) – postupuje do okresného kola, Oliver Brodziansky (6.A), Tamara Škarbová (7.A), Karolína Sollárová (6.A)

            Srdečne blahoželáme!