• Beseda V jablku

          • „...Keď svet zastal, stáli s jablkom, ktoré im ukázalo skutočnú hodnotu Vianoc, pred ich vianočným stromčekom...konečne doma...“ aj o tom bola naša beseda s Dávidom Králikom. V piatok našich žiakov 1. až 6.ročníka potešil svojou prítomnosťou učiteľ, mentor, bloger, lektor, rozhodca a tréner v šerpe a v neposlednom rade aj autor knihy V jablku. Dávid predstavil svoju knihu rôznymi spôsobmi- hrou na gitaru, kvízom, prečítaním aj aj prerozprávaním ukážky. Bola to veľmi prínosná beseda, ktorú sprevádzala dobrá nálada, humor a úcta.

            Žiaci odchádzali s úsmevom na tvári a tí, ktorí si knihu kúpili aj s osobným venovaním .

          • Aktívne občianstvo - 8.A

          • V novembri sme sa s ôsmakmi na občianskej náuke zaoberali témami občianstva, demokracie a vzťahu ľudí k spoločnosti, v ktorej žijú. Spoločne sme prišli k záveru, že správne fungujúca demokratická spoločnosť stojí a padá na aktívnom občanovi. Preto sme si na tento mesiac vymysleli projekt, keď úlohou žiakov bolo aktívne sa zapojiť do života v obci, v ktorej žijú a pomôcť svojou dobročinnou prácou k zveľadeniu blízkeho priestranstva. Svojej úlohy sa chytili nadmieru a ukázali tak možno aj ostatným ako sa veci v spoločnosti dajú zlepšovať.

          • Školkari v škole

          • Tento týždeň boli školkari navštíviť svojich kamarátov prvákov v základnej škole. Prváci im ukázali svoje písanky, predviedli ako vedia čítať zo šlabikára a škôlkari im na oplátku zaspievali pesničku.

          • Hurá von škôlkari

          • Aj keď je už vonku chladnejšie počasie, našich škôlkarov to neodradilo a tému lesné zvieratá v zime sa učili priamo v lese. Rozdelili zvieratá,ktoré spia v zime a ktoré nie. Pohľadali v lese a priradili potravu,ktorou sa živia. Vyslabikovali si známe lesné zvieratá, určili počet slabík, dĺžku slabiky. Počet zaznačili šiškami, kôrou stromov, listami. Bádali prečo sú stromy v lese bez kôry a iné kôru majú. Postavili svojim plyšovým zvieratkám, ktoré si priniesli z domu brlôžky,aby ich chránili pred zimou. Aj takto sa môžu deti učiť!

          • Blokovka Remeslo má zlaté dno

          • Blokové vyučovanie v 2. ročníku Remeslo má zlaté dno. 
            Deti pracovali vo dvojiciach aj v skupinách. Na začiatku sme sa oboznámili s cieľom blokovky a pravidlami. 
            Prišli medzi nás aj rodáčky a speváčky z Brehov. Rozprávali nám o tradíciách a zvykoch na Brehoch. Najvýznamnejšie remeslo je hrnčiarstvo, ktoré preslávil a udržiava pán Fiala. Zaspievali sme si aj Brežské piesne. Druháci im pripravili krátky program a pekný pozdrav. V druhej polovici blokovky sme sa zahrali na hrnčiarov. Z hnedej modelovacej hmoty sme vyrábali misky, taniere, hrnčeky. 
            Práca deti zaujala . Mamičkám ďakujeme za sladké dobroty a  žienkam za návštevu.

          • Privítajme Mikuláša

          • Obec Brehy pozýva malých i veľkých na stretnutie s Mikulášom v utorok 6.12.2022 o 17.00 hod. v miestnom parku.

            Všetci sú srdečne vítaní.