• Informatická súťaž iBobor

          • Aj tento rok sa naši žiaci v dňoch 6. - 10. novembra zapojili do celoslovenskej informatickej súťaže iBobor. K celkovému počtu súťažiacich 129 965 v rámci škôl na Slovensku sme prispeli 81 žiakmi druhého až deviateho ročníka. 

            Najlepšie výsledky a úspešnými riešiteľmi sa z našej školy stali:

            - v kategórii Drobec (2. - 3. ročník): Mia Brodzianska, Ján Valo, Natália Lenčová, žiaci 3. triedy;

            - v kategórii Bobrík (4. - 5. ročník): Šarlota Polc (5. trieda), Tomáš Luky (4. trieda), Samuel Plechlo, Rebecca Raffajová, Dávid Marcus Vančo, Michal Búry, Richard Gálik (5. trieda), Tomáš Vallo, Gabriel Kurek (4. trieda), Tomáš Vlčko (5. trieda);

            - v kategórii Benjamín (6. - 7. ročník): Samuel Kilík, Oliver Szalay (6. trieda);

            - v kategórii Kadet (8. - 9. ročník): Nela Psotková (9. trieda), Simona Šaturová, Dávid Šipoš (8. trieda), Lukáš Koniar (9. trieda).

            Okrem výborných výsledkov oceňujeme aj iniciatívu a aktivitu, ktorú žiaci prihlásením sa do súťaže preukázali. 

            Všetkým, nielen úspešným riešiteľom, ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach! Sme na vás hrdí!

          • Ďakujeme za podporu projektu Čučoriedkovo

          • Cieľom projektu Čučoriedkovo je zážitkové outdoorové rovesnícke vyučovanie, ktoré budeme realizovať pre žiakov zo susednej školy. Všetky realizované aktivity budú podporovať spoluprácu, zážitkové učenie, učenie vonku, rozvoj životných zručností žiakov a manuálnych činností a zdravý životný štýl spojený so zdravou výživou. Na tento projekt sme získali finančné prostriedky vo výške 800,-. ĎAKUJEME.

          • XXIV. RODIČOVSKÝ PLES - pozvánka

          • Milí rodičia, priatelia školy, 

            pozývame Vás na XXIV. RODIČOVSKÝ PLES.

            Záujem o lístky môžete nahlásiť na 0907 686 700,  045 6857325, prípadne na zsmsbrehy@gmail.com.

            Tešíme sa na Vás.

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch 6. až 10.11.2023 sa žiaci druhej a tretej triedy zúčastnili plaveckého výcviku, ktorý bol realizovaný v hoteli Sitno vo Vyhniach. Počas výcviku boli naše deti pod dohľadom p.učiteliek Pastvovej a Jenejovej , p.asistentiek Vozárovej, Mokrej a p.trénerky Vabcovej. Naši odhodlaní bojovníci boli rozdelení do dvoch skupín. V každej boli plavci aj neplavci, ktorí sa vzájomne podporovali. Niektorí sa pustili do náročných začiatkov plávania a niektorí si už zdokonaľovali svoje plavecké techniky a zručnosti. Všetci si preverili svoje plavecké zdatnosti, vytrvalosť a tešili sa z pobytu vo vode.

            Posledný deň si zmerali svoje sily v plaveckých pretekoch. 1. miesto Kiarka Gáliková 2.miesto Adamko Plechlo 3.miesto Marcusko Karašinský

            Na záver dostal každý mokré vysvedčenie za snahu a odvahu. A ako bonus sa vybláznili v malom bazéne a užili si aj tobogány. Všetci sa vracali v piatok domov unavení z náročného týždňa, ale na druhej strane šťastní, že zvládli základy plávania.

          • “ Breznický hrad “

          • V sobotu 11.11. sme sa vybrali na naše druhé "POTULKY PRÍRODOU". Tentokrát naše kroky smerovali do susednej obci Tekovská Breznica.

            Zobudili sme sa síce do sychravého rána, no až po výstup na samotný hrad - k zachovaným zvyškom nadzemných múrov, nám počasíčko prialo, dokonca vykuklo spoza mrakov aj slniečko. Cestou sme pozorovali čaro prírody -krásne sfarbené lístie, rôzne druhy stromov, našli sme aj pár bedlí. Náučným chodníkom nás sprevádzali zábavné príslovia a porekadlá.

            Záverečnou časťou túry nás ovlažoval mierny dáždik .

            Dobrou kávičkou, voňavým čajíkoma drobnou mlskou nás pohostila Martina Šniagerova, za čo jej krásne ďakujeme.

            Spokojní, unavení sme sa vrátili domov rovno k obedu.

          • Šarkaniáda v ŠKD

          • Opäť prišiel novembrový čas šarkanov. Je to obľúbená jesenná akcia družinárov. Naša šarkaniáda sa konala vo štvrtok na školskom dvore. Využili sme ešte teplé a trochu veterné jesenné počasie. Do výroby šarkanov sa s chuťou pustili všetky deti a vyrobili šarkany z tradičných aj netradičných materiálov. Deti vonku čakali rôzne aktivity: -Šarkania naháňačka, -Šarkaní tanec, -Šarkania podávačka, -Najrýchlejší šarkan -Rýchle ruky.

          • Záložka do knihy spája školy....

          • Záložka do knihy spája školy.... Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov ako aj po minulé roky, tak aj tento rok, sme sa zapojili do tejto krásnej spolupráce. Žiaci vytvorili na hodinách výtvarnej výchovy krásne záložky na rozprávkovú tému podľa vlastného uváženia. Vytvorili viac ako 130 záložiek, ktoré putovali žiakom zo Základnej školy v Trebišove. Veríme, že sme ich potešili, a že si každý vybral tú, ktorá ho očarila a na prvý pohľad hneď zaujala. Dúfame, že sa zapojíme aj ďalší rok

          • Florbalová liga

          • Dňa 6.11. sa vybraní žiaci zúčastnili 1. kola florbalovej ligy, kde ich čakali zápasy so susednými školami v telocvični ZŠ Jána Zemana. Hoci nám šťastie neprialo a pripravenosť súperov bola veľmi dôkladná, z celkového počtu piatich zápasov sa nám podarilo vyhrať jeden. Celý deň sa niesol v príjemnej atmosfére a žiaci si užili skvelý športový zážitok. Tešíme sa na ďalšie kolo vo florbalovej lige a veríme, že bilancia výsledkov bude priaznivejšia.

          • Deň materských škôl

          • Dnes bol pre nás výnimočný deň. Oslávili sme ,,Deň materských škôl”. Keďže nám počasie neprialo, využili sme celý priestor v MŠ na netradičné aktivity. Všetci sme si tento deň užili. 👧🏼🧒🏼😊

          • Desiata pre vaše dieťa

          • Vážení rodičia,starostlivosť o výživu Vašich detí je pre Vás určite prioritou. Sme preto radi, že Vám môžeme predstaviť službu mojadesiata.sk, ktorá umožňuje zabezpečiť čerstvú, chutnú a zdravú desiatu pre Vaše ratolesti bez námahy a stresu, z pohodlia Vášho domova. Platforma mojadesiata.sk ponúka výber desiat starostlivo pripravených s ohľadom na to, aby Vaše deti dostávali potrebnú výživu pre zdravý rast a vývoj. Desiate pre Vašich školákov môžete objednávať úplne jednoducho iba pár klikmi na linku nižšie. Stačí sa zaregistrovať a môžete začať objednávať desiatu. Služba mojadesiata.sk ponúka jednoduché, pohodlné riešenie nezaťažujúce rodinný rozpočet. Tak neváhajte a objednávajte desiatu pre svoje deti. Ponuka desiat sa bude postupne dopĺňať, pribudnú aj fotky a popisy. Desiata bude v škole každý deň o 8:30 hod.Panini teplé. Cez Edupage ste dostali aj ponuku desiat s jednotlivým zložením každého jedla. Prosíme o trpezlivosť a ohľaduplnosť, nakoľko s touto službou len začíname  a potrebujeme veci postupne doladiť a dotiahnuť do zdarného konca. Ďakujeme.

            Desiaty pre vaše deti pripravuje vždy čerstvé tím bistra Na skok v Novej Bani.

            Ako to funguje?

            Rodič vyplní vždy v stredu alebo vo štvrtok objednávku na ďalší týždeň a rovno ju kartou zaplatí. Pokiaľ objednávka prebehla správne, obdržíte potvrdenie na email, ktorý ste vyplnili.Náš tím každý deň ráno pripraví desiaty a privezie ich do školy, kde ich pre každú triedu rozdelí pracovníčka školy. Ku každej objednávke si dieťa vyberie jeden kus ovocia z momentálnej ponuky.

            Ako odhlásiť objednanú desiatu?

            Desiaty je možné odhlásiť telefonicky deň vopred do 15 hodín na tel: 045 / 532 24 23 . Peniaze za odhlásené desiaty je možné si vyzdvihnúť osobne do 14 dní v bistre Naskok (Bernolákova 11, Nová Baňa), kde zároveň dostanete storno doklad.

          • Halloween v ŠKD

          • V školskom klube sme Halloween oslávili spoločnou aktivitou v školskej jedálni. Strávili sme popoludnie plné hudby, hier, pohybu a súťaží. Cieľom spoločnej aktivity bolo, aby si deti uvedomovali a vedeli oceniť hodnotu priateľstva, vzájomnej pomoci a kooperáciu v tíme.

          • Dušičková výzva

          • Aj tento rok sa naša škola zapojila do "Dušičkovej výzvy: Viac lásky, menej plastu" organizovanú Zelená Škola. Žiaci vyrobili krásne venčeky z prírodného materiálu. Aj keď počasie neprialo, zaniesli venčeky na miestny cintorín a aj pred kostolík sv. Jozefa. Týmto pekným gestom chceme podporiť a povzbudiť všetkých, že spomienkový venček sa dá vyrobiť aj tak, aby sme neškodili našej matičke Zemi.

          • Týždeň v MŠ

          • V MŠ sme aj tento týždeň veľa zažili. Rozprávali sme sa o povolaniach, niektoré sme sa snažili napodobniť, boli sme manikérky, kováči, lekári, cukrári či kaderníčky. Navštívili sme dopravné ihrisko v Žiari nad Hronom. Veľmi sa nám tam páčilo, chodili sme cez priechody a jazdili na kolobežkách podľa naozajstných semafórov. Najvzácnejších deň sme mali v stredu, kedy sme privítali v našej MŠ starých rodičov. Pripravili sme si pre nich krátky program a potom sme s nimi vyrábali rôzne jesenné výtvory. Starkí nám pripravili za to pohostenie. Užili sme si s nimi príjemný podvečer. Veľmi pekne im ďakujeme ❤️

          • Rozvojový projekt „Čítame pre radosť“📖

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyhlásilo výzvu na predloženie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na rozvojový projekt „Čítame pre radosť“.

            Účelom výzvy je posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu a budovanie čitateľského sebavedomia u detí a mladších žiakov, pričom hlavným cieľom je zriadiť alebo doplniť triedne knižnice.

            V tejto výzve bola úspešná naša materská škola, ktorá získala sumu 250,- na nákup kníh do triednej knižnice.Veľmi sa tešíme.

            Ďakujeme.

          • 👻Halloween🎃u štvrtákov

          • Dnešný  deň sa naša trieda zmenila na strašidelnú komnatu.Žiaci mali úžasné kostými, masky 🤡👽 - školský parlament vybral za víťazné Tobiaska a Sašku 🥳 Plnili sme 6 zábavných úloh - VYTVOR, HĽADAJ, HOĎ, MOTAJ,TANCUJ, KROKUJ. Väčšina masiek zvládla všetky💪. Celé dopoludnie sme si pochutnávali na výborných dobrotách od našich maminiek, ktorým krásne ĎAKUJEME.

          • Dnešný zábavný tematický deň duchov a strašidiel Halloween u tretiakov

          • Všetci sme sa výborne zabávali, vypracovali úlohy a aktivity zo  strašidelnej knihy. Naše dve spolužiačky Dorotka a Meliska pripravili zábavné otázky pre celý prvý stupeň.🎃👻👻👻🎃🎃Deti mali krásne masky a tešili sa..Sofke ďakujeme za pekne vyrobenú tekvicu.

          • Halloween u druhákov

          • Dnešná blokovka bola tajomno- zabavná. 🎃🧌👻Deti vypracovávali tri povinné a tri nepovinné úlohy. Väčšina vypracovala všetko. Zasa sme sa poučili, že na prácu sa musíme sústrediť. Dôležité je tiež vedieť rozdeliť si čas na prácu a čas na prestávky. Veľmi oceňujem spoluprácu a vzájomnú pomoc.

            Blokovku nám spestrili tretiačky Dorotka a Meliska zaujímavým kvízom a sladkými odmenami.

            Školský parlament vyhodnotil ako najkrajšie a najoriginálnejšie masky ktoré mali Lili, Valterko a Zaško.

            Obrovská vďaka patrí rodičom za prípravu masiek a neskutočné dobroty. Veď posúďte sami.👌👍♥️